Ett steg närmare rotavdrag för stenläggning

Varför inte utöka rotavdraget så att det gäller för alla oss som vill ha hjälp med stensättning eller anläggning av ny uppfart? Precis det vill Flisby få en ändring på. Och på riksdagsnivå händer också saker i frågan – i en motion till riksdagen föreslås en utvidgning av rotavdraget.
-Det borde vara självklart att rotavdraget gäller om man vill ha hjälp med stenläggning, precis som det kan användas när man lägger klinker i badrummet, säger Johnny Hansen, vd för Flisby.

I fjol diskuterade Johnny Hansen orättvisan med riksdagsledamoten Andreas Carlson (KD) som gjorde ett studiebesök på Flisby. Nu presenterar Carlson en motion till riksdagen. Förutom att låta rotavdraget innefatta anläggningsarbete ska skattereduktionen utökas så att bygge av fristående garage ger rätt till avdrag, enligt motionen.

-Vi är glada för att Andreas Carlson har lyft frågan och hoppas naturligtvis på att den vinner gehör i riskdagen, säger Johnny Hansen.

"Både RUT och ROT har varit väldigt framgångsrika och har mycket stor acceptans hos allmänheten. Därför är det lämpligt att ta ytterligare ett steg. Jag föreslår att det utreds vilka ytterligare tjänster som skulle kunna klassas som hushållsarbete, men som idag inte gör det”, skriver Andreas Carlson.

Fler arbetstillfällen och att svarta jobb börjar utföras vitt är de främsta fördelarna med reformen, enligt Carlson.

I dag kan avdraget för hushållsnära tjänster (RUT) användas om någon klipper din häck eller gräsmattan. Även den som bygger om altanten har rätt till avdrag. Därför borde annat arbete utomhus också räknas, anser både Hansen och Carlson.

Här kan du läsa motionen i sin helhet.

studiebesök5
Från studiebesöket med riksdagsledamoten Andreas Carlson i fjol.

You Might Also Like