FAQ: Kan jag laga cementtrappan?

En kund har hört av sig med ett problem till Flisby. En av stenplattorna har släppt från hans entrétrappa – nu undrar han hur man får fast plattan igen.

Säljare Kristofer Hansen vet hur han ska göra.

– Om betongen i trappan under plattorna är porös och “murken” så tyder detta på att den antingen är riktigt gammal eller utsatts för saltning någon gång i sin historia, säger Kristofer Hansen.

Det är oftast svårt att åtgärda problemet och få en varaktig lösning eftersom plattorna ofta faller bort på nytt. Enligt Kristofer Hansen finns det två möjliga utvägar i detta läge.

– Du tar bort så mycket av den gamla trappan att du kan gjuta en ny över den gamla, och mer eller mindre använda den gamla som en form.

På den nygjutna, fräscha betongen kan du sedan klä in trappan med ett lämpligt material – granit, skiffer eller betongsten, säger han och fortsätter.

– Det andra alternativet är att du tar bort den gamla trappan helt och hållet.  Antingen gjuts en ny, eller så köper du en prefabricerad att använda som den är – eller klä på samma vis som ovan beskrivet.

You Might Also Like