Sten blandat med latex – formar sig efter underlaget

Nu kan du strunta i ett ojämnt underlag när du lägger sten – med ConretEX  får du en betongsten som formar sig efter underlaget tack vare en latexblandning. Produkten som alla plattläggare länge väntat  på finns äntligen i Flisbys sortiment. 
– Betongplattorna ligger spikrakt 24 timmar efter att den blivit lagd. Det är glädjande att Flisby återigen är ett företag i framkant, säger vd Johnny Hansen.

Flisbys utvecklingsgrupp med Håkan Formberg i spetsen har utvecklat ConretEX under de senaste fem åren. Den unika metoden att blanda betongsten med latex föddes när Formberg jämförde betongplattor med bäddmadrassers funktion.

– Många plattor tillverkas idag med tvåskiktsgjutning, till exempel många stenar som har någon form av ytbeläggning. Denna kunskap tillsammans problemet med att underarbetet måste vara helt plant vid läggning födde denna idé att blanda betongmed latex, alltså samma material som används i bäddmadresser, säger Formberg.

Redan ett dygn efter att betongplattorna blivit lagda fördelar sig latexblandningen jämnt på underlaget. Ytan blir fullständigt spikrak. 

– Resultatet har slagit alla våra förväntningar, säger Håkan Formberg.

Ett rimligt pris har varit en förutsättning för att Johnny Hansen velat lansera produkten i Flisbys sortiment. Nu är merkostnaden  ynka 12 kronor per kvadratmeter och Flisbys ledning är därför nöjd.

– En del hämtas hem i lägre transportkostnad eftersom vikten sjunker med ungefär en femtedel, säger Johnny Hansen.

Förutom den revolutionerande blandningen får kunden en isolerande funktion och mycket större motståndskraft mot ytfrost vintertid. ConcretEX lanseras i sortimentet den 15 maj – då kan du beställa latexblandningen i våra butiker och via webbutiken. Men redan i dag finns latexstenen i våra butiker – vi håller påsköppet, välkomna in!

Uppdatering 020412: Kritiska läsare som var väl medvetna om att inlägget publicerades den 1 april förstod att nyheten om latexstenen är ett aprilskämt. April, april… :-)

Underlaget på bilden nedan är inget problem om du lägger ConcretEX – Flisbys betongsten med latex:

underlag

Resultatet ett dygn efter anläggning: 

11 cirkus tegelhus

You Might Also Like