Möt våra stenproffs: Johnny Hansen, VD

Flisbys medarbetare har stenkoll på sten och stil för din trädgård. Här på bloggen har du chans att lära känna dem lite bättre. Först ut är företagets ägare och VD, Johnny Hansen.

Varför har du stenkoll?

– Som andra generationen småföretagare är jag uppväxt med sten. Stenkollen har jag efter 35 år som VD i företaget och med ett fortsatt brinnande intresse för sten.

Hur hittar du inspiration?

– Inspiration till nytänkande hittar jag överallt i min omgivning men kanske främst när jag sitter och skall få ihop kunders önskemål med befintliga produkter. Jag arbetar även sedan många år som designer och konstnär vilket hjälper till att träna kreativiteten i mitt dagliga arbete.

Vilken är den vanligaste frågan som du får?

– Den vanligaste frågeställningen jag utsätts för är kunder som tror att en trädgård blir mycket dyrare bara för att man lägger lite planering och designkänsla bakom ideskissen. Oftast blir det inte alls dyrare men framför allt mycket snyggare, vilket skall förklarars för kunden.

Hur mycket bryr du dig om din egen trädgård?

– Min och min frus trädgård på 800 kvm är vårt lilla skötebarn sedan snart 40 år. Där finns ständigt pågående projekt som det arbetas med. Förra året i September bytte vi all sten då vi båda var gruvligt trötta på ogräs och myror i fogarna mellan stenarna. Dessa fogar fylldes med Romex hårdfog vilket helt har tagit bort båda dessa för oss stora störningsmoment. Sista projektet har varit en vinterträdgård och ett mini ved skjul.

Vad är populärast i butiken just nu?

– Vår typiske kund är en barnfamilj med två barn i 40 års åldern eller 60 plussarna som köpt eller byggt ett lite mindre hus inför pensioneringen alternativt vill göra i ordning hela trädgården. En trädgård behöver ju renoveras precis som vilket rum som helst med regelbundna intervall. Normalt totalrenoveras trädgården vart 20:e år. Hur mycket som satsas är väldigt olika men en normal insats för renovering ligger mellan 25 och 75.000 kr.

Hur ser en typisk kund ut?

– Vår typiske kund är en barnfamilj med två barn i 40 års åldern eller 60 plussarna som köpt eller byggt ett lite mindre hus inför pensioneringen alternativt vill göra i ordning hela trädgården. En trädgård behöver ju renoveras precis som vilket rum som helst med regelbundna intervall.

Hur mycket pengar är genomsnittskunden beredd att satsa?

– Normalt totalrenoveras trädgården vart 20:e år. Hur mycket som satsas är väldigt olika men en normal insats för renovering ligger mellan 25 och 75.000 kr.

Vilken är din personliga favorit?

– Min personliga favorit inne är den ljusa marmorstenen på golv och skiffervägg rå. Utomhus är det nog Kalksten borstad som vinner förstapris av mig av de sten vi har.

You Might Also Like