Nästan viktlös natursten är äntligen här

Att lyfta ton av natursten brukar betraktas som en av de största nackdelarna med att lägga sten i trädgården. Slutresutatet blir supersnyggt, men ryggen brukar tappa orken efter några timmar. Därför har vi på Flisby utvecklat en ny – lätt – sten i samarbete med Stenova Nature.

– Det bästa av allt är att stenen ser ut precis som vanligt, säger Lennart Fogdö, vd hos Stenova Nature till Flisbybloggen.

Stenen har tagit flera år att utveckla och Flisby har investerat flera miljoner i projektet. Med facit i hand tycker vd Johnny Hansen att det varit värt pengarna.

– Många har tyckt att naturstenens tyngd är jobbig att hantera. Folk tappar lusten. Men nu blir det ändring på den saken, säger han.

Den revolutionerande stenen finns att köpa som granit, kalksten och sandsten – Flisby har redan fyllt upp lagret i butikerna i Malmö, Göteborg och Flisby. Förhoppningen är att en variant av skiffer är klar vid årsskiftet.

I genomsnitt är stenens vikt hälften jämfört med standardstenen – därför säljs naturligtvis stenen till halva priset.

Uppdatering 020412: Kritiska läsare som var väl medvetna om att inlägget publicerades den 1 april förstod att nyheten om den nästintill viklösa stenen är ett aprilskämt. Andra blev överlyckliga och mejlade för att beställa – April, april…

Sandsten Romanum – lättvikt

Sandsten Romanum – standard

 

You Might Also Like