Natursten på väggen inomhus – skiffervägg eller stenfanér?

Skiffervägg och stenfanér är två effektiva och populära naturstenstyper för att förvandla rum inomhus och göra det mer ombonat. När mörkret faller och vi koncentrerar oss på att skapa en trevligare innemiljö, i stället för trädgårdsprojekten, vill vi tipsa om skifferväggar och stenfanér – enkla lösningar för att ge husets insida en prisvärd och lyckad ansiktslyftning. Både stenfanér och skifferväggar passar perfekt att sätta på en av rummets fyra väggar, vilket ger dig en vacker fondvägg som bidrar till värme och struktur i till exempel sovrummet och vardagsrummet. Här lär du dig mer om Flisbys väggbeklädnad.

STENFANÉR

Äkta skiffer som delats i mycket tunna skikt och applicerats på en glasfiberarmerad polyesterplast. Varje platta är unik och kan skifta i både struktur och färg, vilket ger en vacker och levande yta. Stenfanér kan användas på väggar inomhus, (även i badrum, dock ej duschutrymmen, efter impregnering). I och med att plattorna är böjliga och har låg vikt är dom enkla att sätta upp. De kräver heller inga bärande väggar. Finns i flera olika färger.

Läs mer om stenfanér här.

SKIFFERVÄGGAR

Äkta skiffer som monterats samman med stenlim eller betong till färdiga sektioner. Passar inne såväl som ute, fint till murar, fondväggar, runt öppna spisen eller på  skorstenen. Sätts på fast underlag typ gips, betong eller Leca med beklädnadsfix. Förvara förpackningarna torrt.
Läs mer om skifferväggar här

Skiffervägg, svart

You Might Also Like