Ny förening hjälper till att hitta rätt trädgårdsdesigners

Ibland är det klurigt att omsätta drömmen om den perfekta trädgården till verklighet, och därefter kunna se den växa fram till en vacker oas. Därför behövs alla duktiga trädgårdsdesigners och landskapsarkitekter som finns landet. Under ett arkitektmöte på Flisby kläcktes idén om en rikstäckande förening – nu existerar den för att kvalitetssäkra branschen. Det är vi glada för!

Svenska Trädgårdsdesigners Förening hjälper kunder att hitta erfarna, kunniga och pålitliga designers. Dessutom ska föreningen fungera som ett forum för etablerade designers och arkitekter i hela Sverige.

"För slutkunden kan det vara svårt att skilja olika produkter och leverantörer åt och veta var man hittar seriösa och kunniga designers.", skriver ordförande Elisabeth Lindman i ett pressmeddelande.

Därför satsar föreningen på att stärka kundernas kunskap om trädgårdsdesigners yrkesroll. För att bli medlem krävs en gedigen och relevant utbildning, flera års erfarenhet från design av trädgårdar och flera referenser. Detta ska garantera ett mått av kvalitet, enligt föreningen.

"Att passera nålsögat är inte helt lätt, men vårt mål är inte att vara så stora som möjligt, utan så bra som möjligt.", skriver Elisabeth Lindman i ett pressmeddelande.

Medlemmarna finns listade på förenignens hemsida. Flera samarbetar redan med Flisby – här hittar du arkitekter som vi jobbar med.

Vi på Flisby rekommenderar varmt föreningen till våra kunder.

Inspirationsbild: Rustikblock (grafit) och sandsten (ockra)

 

 

You Might Also Like