Priset avgör kvaliteten på granitsten

Finns det någon gräns för hur stora färgskiftningarna får vara på en granitsten? Den återkommande frågan har kommit till Flisby och här ger vi dig svaret. I korthet: Nej, alla naturstenar är en produkt som naturen själv har skapat. Det finns bättre och sämre granitsorter överallt – det är priset som styr kvaliteten. Läs vidare för ett mer uttömmande svar.

"Stensättaren":  Jag undrar hur stora svarta fläckar det får vara på granitkantsten? Ibland på granitkantsten så förekommer det stora färgskiftningar, ofta på kinasten. Tack för svar.

Flisby svarar:

Sten är en naturprodukt som naturen själv har skapat. I alla världens länder finns bättre och sämre granitsorter, vår herre placerade ju inte alla de bättre i Sverige och de sämre i Kina, för att ta två exempelländer. 

Färgen, färgvariationerna och kvaliteten blir olika, beroende på vilken granitsort vi väljer att ha i vårt sortiment. Ibland söker vi sten med mycket variationer, det kan vara av estetiska skäl eftersom det är vackert eller för att just den stenen är bättre av någon annan orsak. Andra gånger väljs stenen helt enkelt för att den är billigare, men då är den sällan lika vacker eller av lika god kvalitet.

Hos Flisby finns en fantastiskt vacker svensk granitsten – som tyvärr blir lite dyrare. En portugisisk som ser OK ut – och ligger lite mittemellan prismässigt. En kinesisk som är helt OK funktionsmässigt – kanonbillig, men inte så vacker samt en annan kinesisk granitsten av mycket god kvalitet – den är jättesnygg men även denna är lite dyrare.

Så frågan är nog egentligen upp till dig som kund – Hur ser du på estetisk och kvalitet kontra pris? Det är mer avgörande än vilket ursprungsland stenen kommer ifrån. Som i nästan allt – du får vad du betalar för.

Vi hoppas att du, trots det generella svaret, får en bild om hur det fungerar. Annars är du välkommen med följfrågor (kommentera gärna i kommenterafältet nedan).

 

You Might Also Like