Projekt: Bunkeflostrand, del 1

Vi är nyfikna på era trädgårdar. Därför åker vi ut och kollar läget med era stenprojekt ibland. Vi vill veta gärna vad som hänt med stenarna, när de lämnat vårt lager. Från det allra första spadtaget, tills den sista stenen ligger på plats. För några veckor sedan började vi besöka en familj i Bunkeflostrand, Malmö. Deras trädgård är inte färdig ännu, men ni ska få se hur långt de hunnit. Här är del 1 av 5.

Vill du visa hur vacker din trädgård blivit? Vi gillar före/efter-bilder. Det gör våra läsare också. Om du skickar in dina bilder, så finns det stor chans att de publiceras på Flisbybloggen.

Del 1: Förarbete


SKISS. Så här ser den nya trädgården ut på papper. Om några veckor är den förverkligad i minsta detalj. När trädgårdsarkitekt Madeleine Alm ritat klart, lämnar hons skissen i anläggarnas trygga händer.

GRÄVA. Grävmaskinerna arbetar hårt. De gamla jordmassorna grävs ut, det ska ge plats åt bärlager, fiberduk och stenmjöl. Och stenen såklart!

PLANTERING. De gamla träden sågas ner. Så småningom ska nya planteras.

FIBERDUK. Ogräs och myror hålls bort med en fiberduk. Den tar plats mellan jorden och bärlagret. Det är viktigt att den inte ligger direkt under stenarna, då blockerar den för stenmjölet som vill tränga upp och låsa stenarna när du kör med paddan (plattvibrator).

STENBUMLING. En solitär sten i trädgården är populärt. Hos Flisby kan du köpa stenar, som ser ut att komma från vilken skogsdunge som helst. För att sätta den ordentligt på plats gjuts den fast med armerad betong.

You Might Also Like