Skiffervägg ute eller inne – så här gör du, så här ser det ut!

Skifferväggar är en riktig höjdare både utomhus och inomhus. Råheten, strukturen och att det rör sig om vacker natursten bidrar till att många kunder uppskattar skifferväggar – men också för att det är ett enkelt sätt att förvandla och förhöja såväl uterummet som väggar inomhus på ett tjusigt sätt. Flisby har skifferväggar i flera toner, som passar in i olika miljöer, och bitarnas struktur gör att ingen plattas är den andra lik.

Här ger vi dig lite inspiration om vackra skifferväggar såväl inne som ute – en naturstenslösning som passar flera olika typer av projekt. Och så får du en manual om hur du sätter upp plattorna.

Monteringsanvisning

  • Underlaget skall vara rent och slätt.
  • Ojämna ytor spacklas upp.
  • Rekommendationen är att sätta direkt på betongvägg eller på masterboard med passande regelverk bakom. (ej trämaterial)
  • Använd superfix för högre vidhäftighet, ca 6-7 kg/m2.
  • Dubbellimma – alltså använd fix på både vägg och skifferplattan.
  • Innerhörn giras eller läggs omlott.

Har du en högre vägg som ska sättas så kan du börja med att sätta 2-3 rader och låta dessa torka till dagen efter. Börja alltid med en kapad bit så att du får förskjutningen på hela väggen.

Använd vattenpasset regelbundet och sätt små kilar för att justera till eventuella ojämnheter på höjden. Allt kapdamm måste tvättas av med vatten och borste innan du sätter upp den kapade biten. Eventuell fix som hamnar på skiffern ska omedelbart tvättas bort.

You Might Also Like