Sten på väggen: Skiffervägg och stenfanér

Granit, travertin och marmor har vi redan beskrivit som klockrena stenar att använda sig av inomhus. Men det finns ännu fler. I tredje och sista delen i vår serie om Flisbys inomhussortiment är det dags att se närmare på sten att fästa på väggen:  Stenfanér och skiffervägg.  Så här års, när trädgården inte lockar i lika stor utsträckning som under resten av året, är det perfekt att ta tag i stenprojekten inomhus. 

STENFANÉR
Äkta skiffer som delats i mycket tunna skikt och applicerats på en glasfiberarmerad polyesterplast. Varje platta är unik och kan skifta i både struktur och färg, vilket ger en vacker och levande yta. Stenfanér kan användas på väggar inomhus, (även i badrum, dock ej duschutrymmen, efter impregnering). I och med att plattorna är böjliga och har låg vikt är dom enkla att sätta upp. De kräver heller inga bärande väggar.
Läs mer om stenfanér här.
stenfaner lava säng
SKIFFERVÄGGAR
Äkta skiffer som monterats samman med stenlim eller betong till färdiga sektioner. Passar inne såväl som ute, fint till murar, fondväggar, runt öppna spisen eller på  skorstenen. Sätts på fast underlag typ gips, betong eller Leca med beklädnadsfix. Förvara förpackningarna torrt.
Läs mer om skifferväggar här
skifferväggsvart
Skiffervägg brun kamin

You Might Also Like